2014. május 8., csütörtök

Christina Lauren: Gyönyörű rohadék


"Egy ambiciózus gyakornok. Egy perfekcionista igazgató. És rengeteg indulat. Ismerje meg a történetet, amelynek blog előzményét több mint kétmillióan olvasták el online!
Chloe Mills esze borotvaéles, mindent belead a munkájába, és éppen most szerzi az MBA-diplomáját. Egyetlen problémája van csak: a főnöke, Bennett Ryan, aki szigorú, korlátolt, tapintatlan – és teljes mértékben ellenállhatatlan. A Gyönyörű Rohadék.
Bennett Franciaországból tért haza Chicagóba, hogy fontos szerepet vállaljon a családi médiavállalkozásban. Nem gondolta volna, hogy az az asszisztens, aki oly sokat segített neki innen, Chicagóból, míg ő külföldön volt, egy káprázatos, ártatlanul provokatív – és végtelenül dühítő – lény, akit mostantól mindennap látnia kell. A pletykák ellenére Bennett sohasem csípett fel nőket a munkahelyén. De Chloe annyira csábító, hogy már hajlandó érte kijátszani – vagy akár nyíltan felrúgni – a szabályokat, csak hogy megkaphassa őt. Az irodaépület bármely zugában.
Mikor az egymás iránti étvágyuk eléri a kritikus pontot, Bennettnek és Chloének dönteniük kell, milyen áldozatot hajlandók hozni, milyen nyereségért."

Ezt a könyvet nem mostanában olvastam, bár fogalmam sincs akkor minek kezdtem bele, de akkor jó ötletnek tűnt. Azóta megbántam. 

Még mielőtt teljesen beletemetkeznék a bejegyzés megírásába, hozzá kell tennem hogy ez volt az első erotikus könyv, amit eddig a kezembe vettem, úgyhogy a kritikát ennek fényében olvassátok.

Ebben a regényben két dolog értékelhető, az egyik az eleje, a másik a befejezés, ami közte van azt mindennek tudom nevezni csak történetnek nem. Ebből érzékelhetitek, hogy nem voltam túlságosan elájulva tőle, ami egyrészt köszönhető a "cselekménynek", másrészt a férfi főszereplőnek, de ennyire ne is szaladjunk előre. Adva van egy férfi és egy nő, a férfi gazdag, okos és jóképű, a nő pedig gyönyörű, okos és a férfi alkalmazottja. Utálják egymást, legalábbis addig a pillanatig, amíg hirtelen egymásnak nem esnek az irodában. Eddig a pontig viszonylag érdekesnek mondhatnám a  történetet, hiszen két olyan ember érez vonzalmat egymás iránt, aki eddig azt hitte hogy utálják egymást. Ám ahogy a cselekmény haladt előre, úgy éreztem hogy egyik pillanatról a másikra belecsöppentem egy szaftos pornóregénybe. Értem én, hogy minden fejezet végén kell egy szexjelenetnek lennie, mert sokan erre gerjednek, de kérdem én: hol a romantika? Nem hiszem el, hogy egy nő és egy férfi kapcsolata csak ebből állhat. Nem értek egyet azzal, hogy ez kell a női olvasóknak, hiszen itt ebben a történetben a nő teljesen alárendeli magát a férfi akaratának. De miért? Hol marad a szenvedély, az igazi túlfűtött erotika, ami két szerelmes között kialakul? És legfőképpen hol marad a jól felépített cselekmény, amit egy rendes romantikus, erotikus könyvtől azért elvárnék.

Bennett Ryan
Szeretem a romantikus könyvet és nincs bajom a szexjelenetekkel, de van egy pont amikor már ezt is unalmasnak lehet találni, amikor már azt veszem észre magamon, hogy átlapozom ezeket a részeket. Ennyi erővel végig nézhettem volna egy pornófilmet is. De visszatérve a cselekményre, ami nincsen azon kívül, hogy hirtelen egymásra találunk, majd a befejezés előtt összeveszünk és újra egymás nyakába borulunk, tulajdonképpen nem történik semmi. Nincs meg az a fajta érzelmi kibontakozás, amikor egy férfi és egy nő megismerkedik, az a fajta romantikus töltet, amiért én szeretem az effajta regényeket. Humorban bár bővelkedik a Gyönyörű rohadék, mégis kevés volt ahhoz, hogy megkedveljem a történetet. A másik gondom a szereplőkkel volt, leginkább Bennettel, aki az én szememben egy tapló, röviden és tömören. Képtelen vagyok elfogadni, hogy egy ilyen férfiért nők képesek epekedni, azonkívül hogy gazdag és jóképű, ám legyen. Az én szememben ő  túlságosan határozott, kemény, irányító típus, akivel valószínűleg sokáig nem férnék meg egy helyen. Ráadásul úgy folyik belőle a csúnya beszéd, mint a csapból a víz, ami szintén bántotta a szememet. Chloet viszont Bennettel ellentétben sikerült megkedvelnem, bár elképzelni sem tudom, hogy lehetett szerelmes egy ilyen fickóba, de ez már legyen az ő baja.

Összefoglalva a lényeget a Gyönyörű rohadék számomra minden nyújtott csak élvezetet nem, egyedül az utolsó oldalak értek valamit, ott már valamennyire megmutatkozott a romantika. Így aki elsősorban erotikus regényre vágyik az nyugodtan vegye a kezébe, mert ebben a kötetben nem fog csalatkozni, viszont nekem ez a könyv csak egy kettest ért meg.


Értékelés: 5/2

Mások is olvasták:
SzAngelika: ITT
Javíthatatlan: ITT

0 megjegyzés: