2009. július 20., hétfő

Jennifer Crusie: Fogadj rám!

Vannak bizonyos írók és könyveik, amik egyszerűen a kedvenceinkké válnak nem tudjuk mikor és hogyan történik ez meg, de megtörténik és ebből kifolyólag hajlamosak vagyunk az összes olvasmányt megvenni, ami megjelenik itthon vagy külföldön. Azt hiszem elmondhatom hogy Jennifer Crusie írónő is most már ebbe a kategóriába tartozik, szóval bízom benne hogy a Kelly kiadó számos további könyvét megjelenteti majd.

Minden egy bárban kezdődött, először egy szakítással majd egy fogadással. Így találkozott Minerva Dobbs és Calvin Morrisey egymással, akik igencsak furcsa és kalandos tündérmesébe keverednek bele. De azt hiszem ennyire talán ne is szaladjunk előre! :) Min kockázatbecslőként dolgozik az apja cégénél, van egy kis súlyfeleslege, egy húga, két barátnője és imádja a nyitott orrú cipőket. Cal saját céget vezet két barátjával egyetemben. Ő egy igazi sármőr, aki egy komolyra forduló kapcsolatban egyszercsak faképnél hagyja a lányokat.

Minerva Dobbsot két hónap után lapátra teszi Calvin egyik üzletipartnere, név szerint David, mert a lány eddig nem volt hajlandó lefeküdni vele. Mindebből kiindulva David és Cal kötnek egy fogadást miszerint a híres nőcsábász nem képes Mint egy hónapon belül lefektetni. Mindezt a lány füle hallatára, akinek éppenséggel még kapóra is jöhet ez az egész, hisz nincs kísérője a húga esküvőjére. Hogy ebből az egészből mi is alakulhat ki? Hát egy igazi tündérmese! :) Vajon ti hisztek a mesében?

Imádtam, imádtam és egyszerűen imádtam. Az írónőnek fantasztikus humora van, néhol hangosan kacarászva olvastam a könyvet és ami nagyon fontos tudta hogy mit mikor kell abbahagyni, ezáltal nem lett unalmas és csöpögős a műve.

Kár hogy az amerikai filmstúdiók nem olvassák a blogomat (ha olvasnák akkor sem értenék mit hordok én itt összevissza), mert figyelmükbe ajánlhatnám ezt a könyvet. Ahogy olvastam már láttam magam előtt, ahogy ez az egész a filmvászonra kerül, szinte már a szereposztás is lassan kialakult a fejemben.
Véleményem szerint egy fantasztikus film lehetne belőle mondjuk Renée Zellwegerrel és Ryan Reynoldssal a főszerepben. Oh, már szinte kezemben van az Oscar díj. :D:D

Na de egy szónak is száz a vége: ez a mű egyszerűen fantasztikus, amit muszáj elolvasni és muszáj imádni.


Értékelés: 10/10****

Mások is olvasták:

Akik szeretik a könyveket: ITT


0 megjegyzés: