2009. november 25., szerda

Joanne Harris: Rúnajelek

A könyveket általában két kategóriába tudom rendszerezni, vagy nagyon imádom, vagy nagyon utálom. Na már most a Rúnajelek című könyvvel az a nagy harci helyzet történt, hogy sajnos egyik kategóriába sem illeszkedik bele! Hogy miért? Elsősorban azért mert abbahagytam, így teljes mértékben nem tudok róla véleményt alkotni. Másodsorban pedig azért mert valami nagyon nem stimmel ezzel a regénnyel (egyelőre ezt nem akarom kifejteni, majd akkor ha egyszer kiolvastam). Kérdezem én, hogy ilyenkor mit tegyen az ember? Olvassa tovább és akkor hátha megszereti? Vagy inkább hagyja a csudába az egészet? Én jelenleg az utóbbit választottam, mert nem akarom elrontani az első találkámat Joanne Harris irónővel. Ugye megértitek? Így történt hát, hogy a könyv visszakerült a polcomra, hogy tovább várjon a sorára.

10 megjegyzés:

Heloise írta...

Én is ezzel a könyvével kezdtem az ismerkedést :-) de nekem se jött annyira be. Nem tudom miért, pedig imádom a mitológiás regényeket meg minden. Érdekes lett volna történet is, de nekem valahogy a kivitelezése nem jött be. Olyan semmilyen volt nekem is...

Ha nem haragszol, belinkelem az én postomat róla: http://konyvekkelsuttogo.blogspot.com/2009/07/skandinav-mitologia-megregenyesitve.html

Christina alias Pöfivonat írta...

Én kicsit összevisszának éreztem a könyvet.Olyan mintha beleakart volna sűríteni a három nagyobb kötetet, vagy nem is tudom. Szerintem kicsit átgondolatlan volt az írónő, vagy nem igazán ismeri ezt a műfajt.

Dehogy haragszom! :)

Joeymano írta...

Szerintem Harris más könyve tetszene neked. Szerintem... :)

Nita írta...

Nekem is itt csücsül a polcomon, most jól rám ijesztettél. Bár én már olvastam pár könyvét az írónőnek. Azt ajánlom, hogy kezd a Csokoládéval, majd folytasd az Ötnegyed naranccsal, és utána térj vissza ezekre a könyvekre.

Nita írta...

Amúgy Anita=Nita bloggerina. :)

Amadea írta...

Na, ez nagyon jó, nálam is itt várakozik jó régóta, vhogy nagyon nem akartam elkezdeni. Ac [barátom] is így járt a Balatonon, félbehagyta:))
Sztem jól tetted, hogy félreraktad, ez nem olyan "harris-es" könyv, mint pl. a Csokoládé, Szederbor. Nekem ezek tetszettek, meg a Szent bolondok nagyon. A Bársony és keserűmandula viszont nem.

Christina alias Pöfivonat írta...

Nita: Köszönöm szépen! Ezek a könyvek pont meg is vannak. Úgyhogy legközelebb majd ebben a sorrendben kezdem.

Nita és Amadea: azért mert nekem annyira nem jött be lehet hogy ti nagyon fogjátok élvezni. :) Valszeg nekem nem most kellett volna olvasni, annyira nem voltam ráhangolódva. :) Majd legközelebb. :)

zeany írta...

Nekem eddig egyetlen könyv tetszett az írónőtől, az Urak és játékosok, a Csokoládét, Szederbort és az Ötnegyed narancsot olvastam még, de mindegyiket elég unalmasnak találtam. Az Urak és játékosok más jellegű, kíváncsi lennék, hogy az kinek mennyire tetszett.

Christina alias Pöfivonat írta...

Az Urak és játékosok sajnos nekem nincs meg... Így én nem tudom megmondani, hogy milyen. :)

Joeymano írta...

zeany, egyetértek, az Urak és játékosok tetszik nekem is eddig a legjobban. A Csokoládét olvastam még, de nem találtam nagy durranásnak. A Szent bolondokkal még bepróbálkozok egyszer, mert azt megvettem. :)