2010. augusztus 13., péntek

OFF! Csak úgy.... mert olyan kedvem van

Vannak napok, amikor úgy kelsz fel, hogy egyszerűen nincs kedved belemosolyogni a nagy világba, hiszen minek. Rájössz arra, hogy az élet nem is olyan egyszerű, mint amikor még kisfiúk és kislányok vagyunk, és amikor ez az érzés a hatalmába kerít legszívesebben bebújnál anyud ölébe (még ha gyerekesen is hangzik). Ilyenkor vágyom arra, hogy újra gyerek legyek, amikor nem kell napról napra azon töprengeni, hogy ezt és ezt a problémád hogyan oldjam meg. És igen, most jön az örök igazság, amit a szüleim is annyiszor elrebesgettek, hogy gyereknek lenni jó és ne akarjak felnőni soha.

Az a baj, hogy amikor ezek az érzések rám törnek még könyvet sem szívesen fogok a kezembe, mert nem tudom, hogy melyiket is kellene a kezembe vennem. Mi legyen? Vidám, ami megmosolyogtat, vagy depis, mint a hangulatom, vagy inkább öljenek benne, mert nekem is gyilkolni van kedvem? Nehéz, nem igaz. :) Ilyenkor hagyom hadd pihenjenek a könyvek is, csendesedjenek ők is el, amíg a vihar ki nem tombolja magát a fejemben. :) És amikor úgy érzem, hogy elült már a vihar, akkor a választás is könnyebb lesz. :)

Te vajon mit teszel egy ilyen helyzetben?

10 megjegyzés:

Andi írta...

Először is: szép napot és hétvégét kívánok! Mosolygósat :-D
Másodszor: tudod, én a depis könyvekre vágyom ilyenkor. A többi idegesít olyankor... :-S

Christina alias Pöfivonat írta...

Engem még az is idegesít. :D Ezért olyan nehéz. :D

Csenga írta...

Ejnye,no! Én ilyenkor is az olvasásba menekülök,ha gondom,bajom van és már ezredszer rágom át magam rajta,előveszek valami jó könyvet.Vagy izgalmasat,vagy röhögőset és kész.Ha szerencsém van,mire a könyv végére érek a gond is megoldódik:-)

Erika írta...

Csoki????

Joeymano írta...

csenga megihletett, és egy közhelyet átalakítanék, vagyis ilyenkor egy nagyon hosszú könyvet kell a kezedbe venni, és mire a végére érsz, tényleg eltelik annyi idő, h megoldódjon a probléma. :)

Nita írta...

Én ilyenkor olyan könyvet szeretek olvasni, ami teljesen kikapcsol, amibe nagyon bele tudok merülni, és kicsit ki tud szakítani a világból.

Christina alias Pöfivonat írta...

@Erika: nagyon régóta nem eszem csokit, úgyhogy ez kilőve. :D

Christina alias Pöfivonat írta...

Joeymano, Csenga: Végül egy romantikus könyvnek sikerült lekötnie a figyelmemet. :) Azt hiszem kezdem is jól érezni magam. De psszt. ;)

Christina alias Pöfivonat írta...

Nita: az a baj, hogy amikor világfájdalmam van akkor jobban érdekel a saját problémám és ilyenkor elég nehezen tudok koncentrálni bármilyen könyvre is. :) Ilyenkor hagyom a dolgokat és később veszek elő egy egy könyvet, h utána eldöntsem melyik a szimpi.

Elhaym írta...

Amikor ilyen hangulatom van, akkor sokszor a macskám tereli el a gondolataimat. Ő mindig felvidít.