2010. december 9., csütörtök

Megjelenés!!!!!

Na! Csak hogy ne legyen egyszerű összeírni a kívánságlistánkat karácsonyra! :) Íme még néhány megjelenés:

Torey Hayden: Egy gyerek

Egy hatéves lány fához kötözte és felgyújtotta három
éves társát. A kisfiú válságos állapotban került kórházba. Van-e élet ezek után a kislány számára? Ez a könyv csak egyetlen gyermek története. Nem azért íródott, hogy sajnálatot ébresszen. Nem is azzal a szándékkal, hogy egy tanárt megdicsérjenek a munkájáért. Még kevésbé azért, hogy riogassa a békés és boldog tudatlanságban élőket. Nem. Ez a könyv csupán válasz szeretne lenni arra a kérdésre, vajon frusztráló dolog-e mentálisan beteg gyerekekkel dolgozni. Egy dal szeretne lenni, amely az emberi lélek tiszteletére íródott, egy kislány tiszteletére, aki olyan, mint valamennyi gyermekem. Mint mi mindannyian. Valaki, aki élni akar.

Gaál Viktor: Arche II.

A kultuszregénnyé lett "ARCHE - Boszorkányszerelem" folytatása. Jópár év eltelt azóta, hogy Kai visszaszerezte végül az Őskönyvet, az Arche-t. Hiába hagyta ott azonban a Város őrületét, nem lehet nyugta, mert túl nagy hatalmat vigyáz ahhoz, hogy ne akadjanak olyanok, akik meg akarják kaparintani tőle ezt az istentelen alkotást. Kai pedig olyan ellenséggel találja szemben magát, amelyre még ő sem számítot. Ezoterikus thriller/fantasy egy világot átszövő, évezredes összeesküvésről, amely áthatja mindennapjainkat és amely boldogtalanságban tartja az emberiségét, de mi nem látjuk, mert társadalmunk bekorlátoz, vakká tesz.


Greg Keyes: Hollóisten I. ( A Folyamszülött folytatása)

A roppant Folyam, ez a hatalmas és éhes isten a hegyektől a távoli tengerig kanyarog, és a földek, amelyeket érint, az uralmát nyögik. Erejének senki sem állhat ellen: minden más istent és szellemet felfalt, vagy elűzött a maga közeléből. Ám a pusztákon, ahol már nincs hatalma, csak úgy nyüzsögnek a kisebb-nagyobb természetfölötti lények, szellemek és lelkek. E veszélyes és idegen földre menekül a Váltott Isten elől saját lánya, Hezsi, a nhóli hercegnő, hogy a síkság vad nomádjai között végre szabad lehessen. De a Folyam visszaköveteli őt: minden erejét és ravaszságát összeszedve arra tör, hogy ismét hatalmába kerítse. Perkart, a pásztorok népéből származó ifjút végzete ugyancsak a Váltott Istenhez köti: szerelmének, a forrásúrnőnek megesküdött, hogy végez a Folyammal. S bár a kardját istenek kovácsolták, jól tudja, vállalkozása mennyire lehetetlen és reménytelen. Ők ketten csakis a Hollóisten segítségével győzhetnék le a Folyamot a Holló azonban kétszínű és álnok; aki benne bízik, csupán még nagyobb veszélynek teszi ki magát. A Váltott Isten gyermekei színpompás, gazdag világán istenek és halandók vetélkednek egymással a hatalomért. Greg Keyes könyvciklusa a felnőtt, értékteremtő fantasy alapműveinek egyike.

2 megjegyzés:

Tara Nima írta...

Hayden könyvét én is kiszúrtam már. meg a Hollóistent is.:D az első részét olvastad már?

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: nem még nem, de majd most. :D itthon leszek másfél hetet és szeretnék egy rakat könyvet elolvasni, köztük a Greg Keyes könyveket is. :)