2011. március 27., vasárnap

Claire Loup: Amikor életemben először

Ebben a regényben Julie viharos életével ismerkedhetünk meg. Frissen érettségizve egy kellemes nyaralásban akar részesülni, mielőtt neki kezdene a kemény főiskolai éveknek. Ahogy telnek a napok, úgy emlékezik vissza az eseménydús tinédzser korára, ami nem mondható éppen unalmasnak. Huszonhét emlékezés, huszonhét fejezet, mindegyik szórakoztató és vidám. Julie igazi cserfes kislány, szinte nincs olyan dolog, amit ne próbált volna ki a gyerekkorában.

A regény akár egy napló is lehetne, hiszen a történetek alapját elsősorban az emlékek adják meg. Érdekessége, hogy egy-egy fejezet alatt megelevenedik a jelen és a múlt, így egyszerre tudja meg az olvasó, hogy mi történik Julie-val a jelenben, és ahogy egy-egy dologról eszébe jutnak az emlékei, mi úgy tudjuk meg mi történt vele a múltban. Ahogy olvassuk a sorokat, szerintem nincs olyan ember, aki ne kiáltana fel a hangosan, hogy jéé ez velem is megtörtént. Nekem is eszembe jutott egy-egy kedves vagy éppen rossz emlék a regény olvasása közben. Lehet, hogy sokakat el fog majd borzasztani amiket Julie csinált, de rengeteg ballépéséből levonta a megfelelő következtetéseket.


Nagyon hamar el tudtam merülni a történetben, melyre nagy segítségemre volt a kellemes idő és napsütés. A regény bearanyozta a hétköznapjaimat, nagyon sokszor elmosolyodtam. Jó volt együtt utazni Julieval, mert nekem is eszembe jutott egy-egy kedves emlékem, így egy picit vissza is sírtam a fiatalságomat. :) Claire Loup tudja, miként kell úgy írni, hogy az ember észre se veszi és máris a könyv felénél tart. Remélem még sok hasonló regény kerül ki a tollából vagy az írógépéből. ;)

Claire Loup pörgős, szókimondó regényt alkotott, mely minden tinédzser és felnőtt nő kezébe adható. Ami garantált: az a nevetés és a felhőtlen szórakozás, kellhet ennél több? ;)

A könyvért köszönet a
Könyvmolyképző kiadónak és Borostyánnak!

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:
Sajtosroló: ITT
Betűvető: ITT
Kelly: ITT

0 megjegyzés: