2011. március 17., csütörtök

Susan Elizabeth Phillips: Mindent a szerelemért

"Georgie Yorknak rossz napja van. Mi több, sorozatosan rossz napja van. Amerika egykori imádott gyereksztárjának látszólag minden összejött: sikeres karrier, vonzó férj, jó barátok. Szívdöglesztő férje, Lance azonban az ország-világ színe előtt elhagyja Hollywood legújabb irgalmas szamaritánusáért, a káprázatos színésznőért, Jade Gentryért. Egyik nap a sajtó rátámad Georgie-ra, hogy szembesítsék a hírrel, Jade terhes. Georgie nem tudja leplezni az elkeseredettségét. Könyörögni kezd egy távoli barátjának, Trevornak, hogy vegye feleségül egyetlen évre. Ám Trevor nem igazán szeretne élni a felkínált lehetőséggel. Georgie egykori filmbéli partnere, a kicsapongó Bramwell Shepard kihallgatja a beszélgetést, s ezt követően egyetlen lehetőséget sem hagy ki, hogy ugrassa Georgie-t. Bram, a hollywoodi fenegyerek sztárallűrjeivel tönkretette a saját karrierjét, gyakran néz a pohár fenekére, öntelt és nehéz kijönni vele. Georgie egészen Las Vegasig menekül előle. Ám micsoda véletlen! ott is összefutnak. Túl sokat isznak, és amikor másnap reggel felébrednek, kölcsönös megdöbbenésükre kiderül, hogy összeházasodtak. Georgie ráeszmél, hogy ez a saját malmára hajthatja a vizet, pláne ha sikerül meggyőznie a férfit hogy maradjanak házasok."

Két évvel ezelőtt olvastam az Angyali csók című könyvét az írónőnek, melynek témája hasonló mint a bejegyzés címében szereplő regényének. Legalábbis annyiban megegyezik a két könyv, hogy a főszereplő lányok olyan házasságot kötnek amit valójában a hátuk közepére kívánnak, ezért senki ne lepődjön meg ha esetleg ismerősnek találja a regényben lévő szituációkat.

A történet helyenként roppant mulatságos, ezért az embert arra készteti hogy hangosan felkuncogjon, amit általában a körülötte lévő emberek igencsak furcsálló tekintettel jutalmaznak. :D Szerencsémre én ezt csak otthon a kertben tettem, így a kutyákon kívül más nem volt fültanúja a kacarászásomnak. :)

Ebben a kötetben betekintést nyerhetünk a filmesek világába, megtudhatjuk milyen a fényűzés, milyen amikor lesifotósok hada követ bennünket és milyen amikor már baromira elegük van az egészből. Nyilván teljes képet nem kapunk róla, de valamennyire már ez is fedi a valóságot. Ebben a regényben a romantika és a humor mellett egy kicsit a komolyabb oldalát is megmutatja az írónő ami kifejezetten emelte a könyv színvonalát.

Susan Elizabeth Phillips könyvei nem a szépirodalom kategóriájába tartoznak, ezért túlzott elvárásai senkinek se legyenek, hiszen az írónő célja elsősorban a szórakoztatás. Tökéletes olvasmány olyankor, amikor az ember a háta közepére kívánja a munkát, a hülye híreket, vagy éppen csak egy kicsit vissza akar vonulni.

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:

0 megjegyzés: