2011. április 14., csütörtök

Kerstin Gier: Rubinvörös

"Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek a tetejébe épp ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást, és ez régen sem volt másképp. És, hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok, mint egykoron..."

Ez a könyv nagyon hamar beépült a köztudatba, hiszen nem találkoztam olyan könyvesbloggerrel, aki ne olvasta volna. Persze az elején még erőteljesen ellenálltam a kísértésnek, mert én nem akartam, esküszöm hogy nem akartam elolvasni. Ám, ahogy egyre több és több kellemes értékelés került elő, az én kíváncsiságom is nőttön-nőtt, úgyhogy végül a könyv győzedelmeskedett felettem.

" – Készen állok. És te, hercegnőm?
– Készen állok, ha te is felkészültél. "

A történet elvarázsolt az első szótól az utolsóig (ami az utóbbi időben elég sokszor megtörténik velem :)). Imádok időutazni, legnagyobb vágyam, hogy egyszer tényleg meg lehessen tenni, de egyelőre megelégszem azzal, hogy csak olvasok róla. Gyors, pergő lendületű cselekmény, mely nem hagyja a figyelmet egy másodpercre sem lankadni. A szerző remekül csűri-csavarja a történetet, így nincs olyan oldal, ahol ne bukkanna fel valami érdekesség a számunkra. Lehetetlen, ám mégis fantasztikus könyvet tarthatunk a kezünkbe, mely a felnőtt olvasok gondolatait is teljes mértékben elrabolja. És ha ez még nem lenne neked elég, kedves olvasóm? Akkor ott vannak a fantasztikus párbeszédek, gyönyörű Anglia (most már muszáj leszek egyszer elmenni oda) és az a bűbáj, ami a szereplőket körbeveszi.

Rengeteg szereplő bukkan fel a történetben, akik szinte mind nagyon szimpatikusak. Ám nekem mégis csak egy nagy kedvencem lett, mégpedig Leslie, a tudálékos és segítő barátnő. Valahogy mindig minden helyzetben talál megoldást, imádja a guglit és ami nagyon fontos, hogy rengeteg közös vonásunk van. :) Nem tudom, hogy a szerző vagy a kiadó ötlete volt, de nagyon nagy segítség az utolsó oldalakon található név összefoglaló. Mivel számos karakter van a könyvben, így az olvasó biztos, hogy egyszer-kétszer hátra fog lapozni.

Kerstin Gier könyve valódi gyöngyszem a most megjelenő ifjúsági regények között, ezért aki nem tudja mit vegyen csemetéjének, annak meleg szívvel ajánlom a Rubinvörös című könyvet. Remek szórakozást nyújt minden korosztálynak, úgyhogy most már csak egy dolgod van: elszaladni a legközelebbi könyvesboltba.

Értékelés:5/5

Mások is olvasták:
Nita: ITT
Sajtosroló: ITT
Heloise: ITT
Joeymano: ITT
Niki: ITT
Amadea: ITT
Nima: ITT

2 megjegyzés:

Joeymano írta...

tudtam, tudtam, h tetszeni fog. én is bírom a Leslie féle barátnők karakterét, mindig olyan szórakoztatóak.

Christina alias Pöfivonat írta...

én is bíztam benne, hogy tetszeni fog. :) Ilyen könyveket még küldhetsz nekem. :D