2011. július 1., péntek

Jessica Day George: Éjféli Bál

"Átok ül a tizenkét lánytestvéren. Rose hercegnő a legidősebb közülük, akik arra kárhoztattak, hogy mélyen a föld alatt, a gonosz Kőbezárt király palotájában táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve sújtja őket az átok, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra - az igaz szerelemre. "

Mindjárt az elején be kell vallanom egy apró kis csekélységet, mégpedig azt, hogy én nem olvastam a Széttáncolt cipellőket. Gondolom most a legtöbb hölgy olvasóm jól megdöbbent. :) Igen, az én ifjúságomból ez kimaradt, de most bepótoltam, igaz egy kicsit módosított verzióban. :) Így viszont a regény tele volt meglepetésekkel, mivel nem tudtam mire számíthatok. :)

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy regény mely tizenkét hercegnőről és egy kedves kertészről szólt. Ez a regény bájos és magával ragadó, de már nem nekem való. Ahhoz, hogy igazán kerek legyen ez a történet ennél sokkal, de sokkal kidolgozottabbnak kéne lennie. Igazán két dolog zavart a regényben, az egyik a szerelmi szál, a másik a befejezés. Annyira jó kis szerelmes regényt lehetett volna ebből kerekíteni, hogy az csak na, de sajnos az írónő nem hozta ki belőle a maximumot. :) Túl hamar és túl hirtelen lett szerelmes Galen és Rose, nem volt meg az a rész amikor kibontakozik közöttük a szerelem, pedig ez a történet így lett volna igazán teljes. A másik a befejezés, ahhoz képest, hogy milyen erős és rafinált a főhős, elég könnyen meg lehetett ölni. Azt gondoltam valami izgalmas vég kifejlettre számíthatunk, de helyette valami teljesen mást kaptam.

Jessica Day George könyve nem bővelkedik fordulatokban, ám az a szépség és kellemes lassúság ami áthatja a történetet mégis különlegessé teszi. Ifjú olvasóknak megfelelő olvasmány és annak ellenére, hogy tizennégy éven felülieknek szól, szerintem fiatalabbak is nyugodtan kézbe vehetik.

U.I.: Rettentően gyönyörű a borító. :)

Értékelés: 5/3

Mások is olvasták:
Szilvamag: ITT

5 megjegyzés:

messideco írta...

Nagyon tetszik a blogod :)
Arra szeretnélek kérni, hogy írj nekem egy rövid :) listát általad érdekesnek, olvasásra érdemesnek tartott 20. századi regényekből.
Remélem nem zavartalak. Előre is köszönöm :)

Christina alias Pöfivonat írta...

Köszönöm! :)Hmm jó nehéz dolgom van. :D Ami nekem nagyon tetszett és talán neked is kedvedre való lenne: Fitzgerald: A nagy Gatsby, Tolkien: Gyűrűk ura, Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót, Rejtő Jenő könyvei, George Orwell: 1984, Stephen King: A halálsoron, Carrie, Jeffrey Archer: A párbaj.. most így hirtelen ennyi :)

messideco írta...

Köszi :)
Orwell megvan, plusz egy-két Rejtő-regény is. A Ne bántsátok a feketerigót c. regényt az érettségi miatt abbahagytam, de majd végigolvasom. Köszi szépen!

Még jöhet egy pár, esetleg filozófiai töltettel is...

Christina alias Pöfivonat írta...

hűhhaaa feladtad a leckét rendesen. :D filozófiai könyvet én nem nagyon szoktam olvasni, de majd az uramat megkérdezem, hátha ;)

messideco írta...

Nem a filozófián van a lényeg, hanem olyan regényt keresek, amelyben van filozófia vagy mély lélekelemzés vagy viselkedés van ábrázolva.
Amúgy kb. eddig hány regényt olvastál: