2012. május 23., szerda

Hírek

Mostanában rengeteg esemény történet az internetes berkekben, ami mellett már én sem tudok elmenni szó nélkül. Először is az Ad Astra új könyvvel érkezik:

Ian McDonald: A dervis ház

"Bomba robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye.
Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti..."

másodszor a Cor Leonis megjelenteti a Tündérkrónikák folytatását, amit rengeteg olvasó örömmel fogadott (és már a cím is meg van). Ha minden jól megy, akkor a könyvhéten már a kezünkben is foghatjuk. :)

Bővebb információt itt olvashattok. ITT

És legutolsóként szeretném nektek bemutatni egy magyar író első művét, ami most nálam csillagos ötös. 

Trux Béla: A templomos lovag I. - Akkon

"Szerelem, kaland, romantika, boszorkányság, alkímia... Ezernyi érzelem, szín, illat és hang kavarog és egyesül hiteles korrajzzá ebben a monumentális ívű történelmi regényben, mely egy ármányosan kitervelt szerelmi gyilkosság árnyékában kezdődik. A romantikus dráma és a lovagi élet izgalmas hétköznapjai mintha filmvásznon bontakoznának ki korhű részletességgel a káprázatosan gazdag, váratlan fordulatokkal teli történetben. A regény a kisnemesi származású, de királyi jellemű Tristan von Zorn lovag viszonytagságos életét, egyszersmind a kereszteshadjáratok korának sötét alkonyát varázsolja elénk meghökkentő elevenséggel. Tragikus végű szerelmi kalandja után Tristan a Templom rendjéhez menekül, s így akaratlanul részese lesz a késő lovagkor legmegrázóbb eseményeinek: Tripolisz ostromának és a Szentföld elleni végső mameluk hadjárat előkészületeinek. És amikor Tristant a történelem vihara a keresztesekhez csatlakozó kalandorok akkoni vérengzése idején félholtan a porba sújtja, egy kivételes képességekkel megáldott gyógyító lány és egy új szerelem visszahozza az életbe. Igaz, csak azért, hogy újra találkozhasson a templomosok számára tiltott nagy szenvedéllyel, és felkészülhessen a végső nagy kalandra, mely a második kötet (Tristan utolsó háborúja - Akkon-II.) lapjain bontakozik ki."

0 megjegyzés: