2013. március 30., szombat

Karen Chance: Cassandra Palmer sorozata...



forrás: tumblr.com (Cassandra Palmer)
...és ahogyan én látom. Sokáig vívódtam mire eljutottam odáig, hogy újra megvegyem. Igen, sajnos én balga képes voltam kiadni a kezemből úgy, hogy bele se olvastam, de ezt a hibát gyorsan kiküszöböltem miután Nima és Gretty, na meg Zenka meggyőztek arról, hogy nekem ez a sorozat kell. És valóban, az első rész teljes mértékben elkapott miután elkezdtem olvasni , olyannyira, hogy képtelen vagyok elszakadni vagy megválni tőle akár egy pillanatra is. 
Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy most akkor én mit is akarok ebben a bejegyzésben? Valóban nem szokványos tőlem, hiszen nem értékelést fogok most írni, hanem ennél sokkal többet. Kicsit szívügyem lett Karen Chance: Cassandra Palmer sorozata és szeretném, ha minél több olvasóhoz eljutna, hogy mennyire fantasztikus. Nem akarok közhelyeket írni és nem akarok áradozni, egyszerűen csak el akarom mondani miért jó és miért kell neked is olvasni.

Eleinte nem voltunk nagy barátságban, nem akartuk egymást elfogadni. Túl sok volt az információ, a rengeteg teremtény, amit meg kellett jegyezni és ez első olvasásra bizony tömény, ám mégis van benne valami megfoghatatlan, ami lendíti előre a történetet és nekem ez éppen elég is volt ahhoz, hogy türelmesen várjak. Ez a várakozás bizony meghozta a gyümölcsét, ugyanis a könyv felénél Cassandra Palmer története teljesen beszippantott, olyannyira, hogy már elképzelni sem tudom, hogy most más könyvet olvassak. Sokan lehúzták, vagy feladták az olvasását, pedig szerintem más szemszögből nézve kellemes élmény lehetett volna számukra, csupán el kell fogadni, hogy ez egy hat kötetes sorozat és az első részben szükségünk van arra, hogy ezt a sok információt mindjárt az elején megkapjuk. Ugye így már mindjárt másképp hangzik? Ha ezen túllendültünk, akkor nem kell mást tennünk, mit élvezni a történetet.
 
forrás: karenchance.com
"Sejtenem kellett volna, hogy valami ehhez hasonló fog történni. Valahányszor megbíztam valakiben, elárultak. Akikbe beleszerettem, mind meghaltak. Mivel ő már amúgy is halott volt, a sorsom ezúttal sem lesz más."

Az írónő stílusa nem kimondottan szokványos, hiszen lendületesen pörög oldalról-oldalra, olvasmányos, épp olyan, amit én szeretek. Imádom, hogy minden oldalon valami más vár ránk, ahogy Karen Chance előttem jár egy lépéssel és amikor már azt hiszem tudom mire megy ki a játék, akkor szó szerint az arcomba röhög és előlép egy teljesen más megoldással. Fogalmam sincs mi vár még rám az elkövetkezendő részekben, hiszen már a második rész is tele van csupa meglepetéssel, de ha így folytatja, akkor a végén biztosan nem lesz egy ép körmöm sem.
 
Ja és nem szabad megfeledkezni arról a sok különböző lényről sem, akik mind-mind csak színesíteni tudják a történetet. Karen Chance könyvében felbukkan szinte minden, ha mégis azt hiszed valami hiányzik belőle, akkor majd biztosan lesz a következőben, ez már csak így működik ennél a sorozatnál. Egyelőre arról még nem tudok nyilatkozni, hogy ki lesz a kedvencem, hiszen oldalról-oldalra változik mindenki, az olvasó még ebben a dologban sem lehet biztos. Hát nem fantasztikus? Szerintem állati. :)
 
Igen, kedvenc lett, felejthetetlen élményt ad nekem, amiben már rég nem volt részem. És igen lelkes vagyok, talán kicsit elfogult is, de végre itt egy sorozat ami az újdonság erejével hat. Ez van, bele vagyok zúgva, és amíg az utolsó magyarul meg nem jelent kötetet el nem olvasom, addig sajnos nincs menekvés számomra.

És most, hogy ezt mind leírtam megyek és olvasok tovább. :)

6 megjegyzés:

Tara Nima írta...

örülök, hogy mégiscsak jó vásárt csináltál.:))
egyébként nem csak az első kötet ilyen tömény, hanem az összes, de ha az elsőnél el tudod fogadni, és megszokod, akkor a többinél már fel sem fog tűnni. úgyhogy a többit is imádni fogod, én ezt már mondom.:D

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: nem lehet panaszom. :D Sőt, már a jövő héten jönnek a folytatásai is, úgyhogy nagyon nem is kell várakoznom. a második kötetnél abszolút nem érzem, hogy tömény lenne, de szerintem már az elsőnél túl lendültem rajta. ;)

Gretty írta...

Hé csajszi! Üdv a klubban! ;)
És jó hír, hogy nem hatrészes, hanem kilenc, három-három részenként másra fókuszálva.
Első három, a Pythiává válás, második harmad: háború, a harmadik harmad meg titok, ahogy te mondanád, abban majd még rendesen beleröhög a képünkbe Chance. :D
Ó, és van spin-off, a Dorina Basarab sorozat, ahol az egyik főszereplő Louis-César. ;)

Zenka írta...

És én is nagyon örülök, csak abban reménykedem, hogy mindenki ad egy esélyt ennek a sorozatnak, nem is kell esély, csak el kell kezdeni... :D

Christina alias Pöfivonat írta...

Gretty: várj ez most nekem nem teljesen egyértelmű. Az oldalon 9 könyv van összesen, abból hat Cassandra és három Dorina sorozat. Ezek összefüggenek?

Christina alias Pöfivonat írta...

Zenka: én is bízom benne. :) A harmadik szerintem meg már megint teljesen más, mint az előző kettő. :)