2014. március 2., vasárnap

Könyvajánló


Muszáj erről a könyvről beszélnem / beszélnünk és nem csak azért mert jó, hanem azért is mert rengeteg gondolatot ébreszt az emberben. Folyamatosan azon kattogok, hogy vajon én hogyan és minkét próbálnám segíteni a gyermekeimet egy hasonló helyzetben. Letehetetlen, izgalmas és elsősorban nem csak krimi, hanem lélektani regény is, ami miatt kiemelkedik a hozzá hasonló regények közül. Olvassátok, mert baromira jó, nálam az év regénye lesz ha marad végig ez a színvonal. Már kiadtam férjnek is olvasásra, hogy valakivel meg tudjam beszélni a témát, mert itt motoszkál bennem folyamatosan és tutira felrobbanok, hanem adom ki magamból sürgősen. :D

William Landay: Jacob védelmében

"Andy Barber több mint húsz éve megyei helyettes kerületi ügyész. Köztiszteletben álló férfi, szorgalmas munkaerő és boldog családapa. De amikor sokkoló bűncselekmény történik a New England-i kisvárosban, és Andy tizennégy éves fiát vádolják az osztálytársa meggyilkolásával, a férfit teljesen elvakítják az események.

Andy foggal-körömmel próbálja védeni a fiát. Jacob váltig állítja, hogy ártatlan, és Andy hisz neki. Hiszen ez a kötelessége. Ő Jacob apja. De miközben egyre több terhelő bizonyíték és megdöbbentő titok kerül napvilágra, Andy házassága összeomlással fenyeget, a per egyre gyorsabban halad fenyegető végkifejlete felé, és a válságos események tükrében az is kiderül, milyen kevéssé ismeri az apa a fiát, Andy a saját lelkiismeretével is összeütközésbe kerül: hűség és becsület, igazság és hamisság, a mélyen eltemetett múlt és az elképzelhetetlen jövő között őrlődik.
William Landay tökéletes regénye egy válságba került családról szól – izgalmas, karakteres krimi, amely egyben lebilincselő történet bűntudatról, árulásról, és arról, milyen félelmetes sebességgel tud félresiklani az életünk."

0 megjegyzés: