2014. július 29., kedd

Nyrae Dawn: A játszma


"A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak – belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy véget vet játszmájuknak, és örökre elválasztja őket."

Még mindig a romantikus énem van előtérben és egyelőre nem is látom, hogy ennek a korszaknak valaha vége lesz, ám nem bánom. Legalábbis még. Most Nyrae Dawn regénye került terítékre, ami kellőképpen romantikus és komoly ahhoz, hogy idősebb, felnőtt nők is megfelelően élvezzék. Az írónő hátrahagyva a kliséket, komoly történettel rendelkező könyvvel rukkolt elő, amit mindenképpen ajánlok elolvasásra. 


„Vannak helyzetek, amikor annyira súlytalanok a szavak. Nem jelentenek semmit, de mindössze ennyi eszközünk van kifejezni magunkat.”

Cheyenne egy nap ágyban találja a barátját (Gregoryt) egy másik nővel, amitől darabokra hullik az eddig jól felépített élete. Mivel szeretné őt visszaszerezni, ezért mondhatni az első srácot aki szembejön vele megpróbálja rábeszélni arra, hogy legyen az álbarátja. És itt jön képbe Colt, a szexi, tetkós rosszfiú, aki ráadásul Gregory legnagyobb ellensége, ezért tökéletes arra, hogy Cheyenne tervében segédkezzen. De vajon hova fajul a kettősük kapcsolata? És milyen titkokat rejthet kettejük múltja? 
A játszma legnagyobb erőssége, hogy a szereplők nem ugranak azonnal egymás karjaiba, hanem játszanak, mégpedig kiválóan. Repesett a szívem, mert végre egy olyan történet, ahol a szereplők nem nyalják-falják egymást az elejétől kezdve, sőt kifejezetten bosszúsak tudnak lenni ha együtt vannak, ami bizonyos helyzetben még komikusnak ishat. De ez ne tévesszen meg senkit sem, ugyan vannak benne jelenetek amik mosolyt tudnak csalni az arcunkra, azért a háttérben komoly kérdésekkel és problémákkal van tele a történet. Sőt, helyenként igazán szívszorító is tud lenni.

A játszma nem csak szerelemről és játékról szól, hanem elvesztésről, megbocsájtásról és emberi kapcsolatról is. A regény olvasmányos, lendületes és letehetetlen, nagyon szerethető karakterekkel, bár nekem a könyv feléig nem alakult ki semmilyen kapcsolatom a szereplőkkel. Ez az egyetlen egy gyenge pontja a regénynek, hogy amíg a Rule című könyv esetében a szerző a karakterekre fókuszál, addig itt inkább a cselekmény kerül a középpontba. De ettől függetlenül is IMÁDTAM. 
Ezen a könyvön lehet sírni és nevetni, és talán pont ettől lesz olyan igazán jó ez a regény. És bár olvastam már ennél sokkal jobbat is, mégis olvastatja magát és a végére érve egyenesen rajongtam a könyvért. A romantikus énemnek pedig igazi csemege és a legjobb, hogy végre egy olyan sorozat, ahol minden kötet önálló, ezért külön-külön is olvashatjuk őket. Végre. 

"Kurvára nem hiszem el, hogy ezt művelem.
Itt ülök a kolesz előtt, Cheyenne-re várva, hogy induljunk meglátogatni az anyámat. Nem viccelek, az anyámat. Még Adrian is csak egyszer találkozott vele. Nem gondoltam komolyan, de anya kiszekálta miatta a lelkemet az elmúlt három napban. Nem okozhatok neki csalódást egy ilyen hülyeséggel kapcsolatban."

A lényeg itt a nagy összevisszaságban, hogy romantikus lelkű nőknek kötelező, mert ez egy jó, nagyon jó regény. És ha nem hiszel nekem, akkor vedd a kezedbe és győződj meg róla, hogy bizony néha nekem is lehet igazam. Szóval hajrá!


Értékelés: 5/4,5

Mások is olvastál:
SzAngelika: ITT

0 megjegyzés: