2008. szeptember 18., csütörtök

Újabb könyvrendelés

Ha minden igaz a napokban megérkezik egy újabb könyvrendelésem. Igazándiból nem nagyon kéne vásárolgatnom mivel így is van egy olyan csomó mű, ami kiolvasásra vár. De hát... egyszerűen kihagyhatatlan volt.

Mostanában nagyon érdekelnek a párkapcsolatok, és a hozzátartozó pszichológia is. Azaz mi miért történik és hogyan? Illetve hogyan lehet ezeken a dolgokon változtatni, hogyan tudom még boldogabbá tenni a kapcsolatomat. És ehhez szereztem két igen érdekes művet. Remélem nem csalódom bennük. :)

Férfiak és nők között ég és föld a különbség. Nincs egy közös vonásunk. Kész rejtély, hogy úgy-ahogy szót értünk egymással. De még ennél is nehezebb megtalálni, létezik-e a földkerekségen olyan valaki, aki illik hozzánk. Ne csüggedjünk! - biztat a sikeres szerzőpáros legújabb könyv­ében, melyben számos hasznos tanáccsal, humoros rajzokkal, szórakoztató és tréfás tesztekkel próbál segíteni abban, hogy ne tévedjünk el reménytelenül a félreértések labirintusában. Vagy önnel ez sosem fordul elő?


Megkapjuk-e társunktól azt a szeretetet, figyelmet és törődést, amire vágyunk? Ha nem, hol vannak azok a pontok, ahol változtatnunk kellene? Harville Hendrix ebben a könyv­ében a párkapcsolatok szövevényes problémáit elemezve mutatja meg, hogyan lehet az ösztönös választáson alapuló kapcsolatot tudatos, a másik fél igényeit messzemenően figyelembe vevő, elmélyült viszonnyá fejleszteni. A konkrét esetleírásokat a terápiás foglalkozásokon hatékonynak bizonyult gyakorlatok egészítik ki. Hendrix könyvét a párterápiás szakembereken kívül haszonnal forgathatja mindenki, aki társával való kapcsolatán változtatni és javítani kíván.

1 megjegyzés:

Amadea írta...

Én ezzel a témával kapcsolatban Allan és Barbara Pease művét olvastam, a Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? címűt, nekem tetszett, nem olyan szájbarágós, és még humorizál is:)