2010. április 22., csütörtök

Elisa Rot Mikle: Csak TE!

"Bill bácsi segíteni szeretne a háborúban elárvult gyerekeken, ezért létrehoz egy árvaházat. Az épület egyik szárnyában később katonai kórház kap helyet – így ismerik meg egymást a fiatal orvossal, Artúrral. A háború után az épület egésze kórházzá alakul, és Artúr lesz az igazgató. Családot alapít, fia születik. Alex apja nyomdokaiba lép, ő is orvosnak tanul. Az egyetemen csak egyetlenegy lány érdekli: a csodálatos, vörös hajú Lisa, aki iránt igaz, őszinte szerelmet érez. Vajon mi készteti a fiút mégis arra, hogy gyermekkori barátnőjét vegye feleségül? Évekkel később Alex életét két lánya és a munkája tölti ki. Christina, a fiatalabb lány már elismert ügyvéd, amikor Hans, mint új kolléga, megérkezik a jó nevű ügyvédi irodába. A két fiatal rövid időn belül jó baráttá válik. De valójában ki is ez a fiú, akit Christina nap mint nap körberajong a kedvességével?"

A Csak Te egy családregény, melyben rengeteg szereplő vonul fel, ami szerintem a történet kárára vált. Úgy gondolom, hogy a könyv rövidsége miatt nem sikerült minden szereplőt és helyszínt úgy bemutatni, ahogy azt kellett volna. Lehetett volna kicsit hosszabbra nyújtani a történetet, mely által mélyebben megismertük volna a szereplőket így akár azonosulni tudunk egy-egy karakterrel. A másik, ami szintén zavart a történetben, hogy itt mindenki tökéletes, sikeres, gazdag és karrierista, amiktől kicsit valószerűtlennek hatott a történet.

Ami viszont érdekes a regényben, hogy az egyes szereplők gondolatait úgy emeli ki a szerző, mintha személyes naplóbejegyzést írnának. Ugyanis a könyv végig egyes szám harmadik személyben íródik, de az író bizonyos szereplőket megszólaltat (személyes napló bejegyzés formájában), így szőve tovább a történet szálait. Ezzel is betekintést nyújt a főbb szereplők gondolataiba, mellyel megpróbálja
a szerző közelebb hozni hozzánk őket, de mivel túl gyorsan bukkannak fel majd tűnnek el, nehéz megszeretni őket.

Összességében érdekfeszítő a történet, de még érezni lehet az írónő kezdeti szárnypróbálgatásait. Biztos vagyok benne, hogy a következő könyve hatásosabb lesz, mert ebben a regényben érződik a szerző tehetsége.

A könyvért köszönet a Novum Pro kiadónak!

Értékelés: 10/6

Mások is olvasták:

0 megjegyzés: