2011. november 8., kedd

Nevada Barr: 13 1/2

"Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett? Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányattatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?"

Mostanában egyre jobban bejönnek nekem a hátborzongatós történetek. Szeretem, amikor pattanásig feszülnek az idegeim, ha egy könyv képes a figyelmemet fenntartani egészen a befejezésig. Ráadásul nagyon jókor jött Nevada Barr regénye, mert éppen erőteljes olvasási válságban szenvedtem.

Nevada Barr könyve számomra letehetetlen kategóriába tartozik. Habár végig tudtam, hogy ki mozgatja a szálakat, hogy mire számíthatok, mégis végigizgultam a több mint háromszáz oldalas regényt.

A történet három szereplő körül bonyolódik: ők Polly, Dylan és Richard. Polly múltja súlyos titkokat rejt, de ő képes volt kitörni, megváltozni és új életet kezdeni. Dylan és Richard pedig testvérek. Dylan a gyilkos és Richard a titokzatos. Ha igazán figyelünk a történetre és igazán megdolgoztatjuk az agysejtjeinket rájöhetünk, hogy valami nem stimmel. Nem minden az aminek látszik. Nevada Barr úgy szőtte a szálakat, hogy bizalmatlanságot és kételkedést ébresszen az olvasóban. Az első oldaltól az utolsóig gyanakszunk és próbáljuk összerakni a kirakós darabkáit. Neked kedves olvasóm, vajon sikerül megfejteni és rájönni az igazságra?

Egyértelműen a legmagasabb pontszámot kapja tőlem a regény. Kellenek az ilyen feszültséggel teli történetek az unalmas szürke hétköznapokra. Ha egy kis borzongásra vágysz, akkor Nevada Barr könyve biztos, hogy jó választás lesz.

Értékelés: 5/5

Mások is olvasták:
Francica: ITT
Csenga: ITT

0 megjegyzés: