2012. július 21., szombat

További megjelenések

James Pattersontől volt szerencsém már több könyvét is olvasni, mégpedig a Nászútat, illetve az Üdvözlet a gyilkostól. Mind a kettő kellemes olvasmány volt, ezért automatikusan kívánságlistára került a most megjelenő könyve is. 


James Patterson: Véres Olimpia

FELKÉSZÜLNI...
A Private, a világ legnevesebb nyomozóirodája megbízást kap, hogy lássa el a 2012-es londoni olimpia biztonsági feladatait. Az iroda különleges ügynökei közül négyszázat irányítanak át Londonba, hogy a mintegy kétszáz országból érkező több mint 10 000 versenyző biztonságára ügyeljenek.

VIGYÁZZ...
Már csak órák vannak hátra a megnyitóig, amikor Peter Knightot, a Private egyik vezető nyomozóját brutális gyilkosság helyszínére hívják. Az olimpiai játékok magas rangú szervezője az áldozat.

KÉSZ...
Karen Pope újságíró levelet kap valakitől, aki Kronosznak nevezi magát, és aki vállalja a felelősséget a gyilkosságért. Kronosz ígéretet tesz arra, hogy visszaállítja az olimpiai játékok régi dicsőségét, és elpusztítja mindazokat, akik hazugságaikkal, korrupt magatartásukkal és mohóságukkal tönkretették azt.

RAJT!

Private
Amikor a rendőrség nem tud segíteni, és a nyomás szinte elviselhetetlen; amikor maximális erőbedobásra és diszkrécióra van szükség, egyvalamiben bízhatsz: a Private nyomozóirodában. Ez az ügynökség megoldja a feladatot, még akkor is, ha ehhez néhány szabályt át kell hágni.

A Fumax kiadó újabb ígéretes könyvvel rukkolt el, mégpedig Jon Sprunk: Az Árny fiai című regénnyel, mely egy trilógia első darabja. Mivel a Tövisek hercegével igencsak jól beválasztottak, ezért bízom benne, hogy ez is hasonlóképpen fog majd debütálni.

Jon Sprunk: Az Árny fia
  
Othir szent városában ármány és korrupció uralkodik, így eszményi hely a független és gátlástalan bérgyilkosok számára. Caim az egyik legjobb közülük, ám egy félresikerült megbízást követően rá kell döbbennie, hogy fondorlatos összeesküvésbe keveredett. A törvény tisztességtelen őrei, a rivális orgyilkosok és az Odaátról származó mágia ellenében csupán utolsó célpontjának előkelő leányára számíthat, és Kitre, az oltalmazó szellemre, aki mások számára láthatatlan. Amikor az életéért és az igazságért folytatott küzdelem Othir veszélyes sikátoraiból a hatalom fényűző folyosóira vezeti, Caim pengéi és ösztönei már kevésnek bizonyulnak. Ahhoz, hogy a birodalom központjából szőtt összeesküvést leleplezhesse, az Árny elsőszülött fiának fel kell vállalnia súlyos örökségét.

Az Árny fia igazi dark fantasy: politikai cselszövés, sodró cselekmény, sötét és metsző él, biztos kézzel megírt részletgazdag, letehetetlen bemutatkozó regény.

0 megjegyzés: