2014. június 2., hétfő

Susan Elizabeth Phillips: A nagy menekülés


"Lucy Jorik szerencsés lány. Kamaszkorában a legsötétebb nyomorból emelte ki egy asszony, aki később az Egyesült Államok első női elnöke lett, így azóta Lucy a tökéletes család tökéletes gyermekeként élte boldog és kiváltságos mindennapjait. Ám amikor a családja és a hírekre éhes újságírók hada arra vár, hogy kimondja a boldogító igent a tökéletes férfinak, ő hanyatt-homlok kimenekül a texasi templomból és felpattan az első útjába kerülő motorkerékpár hátsó ülésére. 

Egy világ választja el a segítőkész motorostól, aki némi rábeszélés után egyenesen a Michigan-tóig fuvarozza a lányt. Panda kemény, mogorva, zárkózott és pokolian szexis férfi, így nem csoda, hogy hamarosan az ágyban kötnek ki, ám lelkileg továbbra sem közelednek egymáshoz. 

Az egész világ a szökött menyasszonyt keresi, aki álruhában, teljesen más emberként érkezik a sérült, démonokkal küszködő, válaszokat kereső közösségbe, ahol meglepő módon békére, új barátokra lel és végre az igaz szerelem is rátalál."

Nem is emlékszem mikor olvastam utoljára Susan Elizabeth Phillips regényt - van még mit bepótolnom tőle - viszont most, hogy újra kezembe akadt, rájöttem mi is hiányzott eddig pontosan. A nagy menekülés a Wynette, Texas sorozat hetedik része, de senki se ijedjen meg, ugyanis én sem olvastam a széria összes részét, ennek ellenére élvezetes szórakozás volt. Szerencsére ezek a kötetek önállóan is megállják a helyüket, bár szerintem nem érdemes egyetlen SEP könyvet sem kihagyni. :)



"Előző este, a próbavacsorán Meg megölelte Lucyt és a fülébe súgta: 
– Csodálatos, Lucy. Pont olyan, amilyennek mesélted, de eszedbe ne jusson, hogy hozzámenj. 
– Tudom – súgta vissza Lucy. – De akkor is megteszem. Most már túl késő visszakozni.
- Nincs túl késő - rázta meg a lány a vállát. - Majd segítek."

favim.com
Lucy Jorknak az esküvője napján jut eszébe, hogy ő valójában mégsem szeretne férjhez menni, ezért fogja magát és megszökik egy sötétkék kórusköpenyben. A templomból menekülve útközben egy motorkerékpáros férfi szedi fel és Lucy mit sem sejtve egy különös kalandba csöppen bele. A kérdés csak az, hogy az összezavarodott Lucy vajon visszatalál-e önmagához és miféle titokzatos férfit rejthet a bukósisak? Ilyen kezdéssel szerintem nem lesz olyan olvasó, aki félre akarná rakni a könyvet, mivel az írónő ezzel a felütéssel kellően felpiszkálja a mit sem sejtő olvasó kíváncsiságát. Ezért mindenképpen készítsetek be magatok mellé hideg élelmet, mert egy percre sem akarjátok majd elengedni ezt a humorban és szórakoztatásban bővelkedő történetet. 

Susan Elizabeth Phillips számomra olyan mint a csokoládé, tudom, hogy mire számíthatok és abban soha sem csalatkozom. A csokoládé kellemes édes érzést ad miközben olvad, amit egyszerűen képtelen vagyok megunni és ezért lehetetlenség abbahagyni is. A szerző regényei nekem pontosan ilyenek, hiszen amikor olvassa az ember nagyjából tudja mire számítson - egy kellemes, kissé kiszámítható, könnyed romantikus regényre - amit maradéktalanul meg is kap, ráadásul lehetetlenség megunni őket, ezért nyilván minél többet akar majd belőle. Amikor kinyitok egy újabb SEP könyvet úgy érzem, hogy hazatértem és ez az érzés számomra pótolhatatlan, emiatt várom mindig az újabb és újabb könyveit, hogy újra és újra megkapjam ezt az érzést. Ezért ha lehetőségem adódott rá, azonnal nyúltam is a könyvért hogy belefeledkezhessek Lucy és Panda történetébe.

Lucy azok közé az emberek közé tartozik, aki túlságosan is meg akar felelni a külső elvárásoknak, ezért mindig mindent úgy csinál ahogy éppen elvárják tőle. Emiatt is volt megdöbbentő lépés tőle, hogy hirtelen egyik pillanatra a másikra egy lázadó kamasz válik belőle, aki megpróbálja felfedezni önmagát. Naiv, barátságos és őszinte, aki harmincegy évesen kezdi el feszegetni a határait, ami már önmagában is egy szórakoztató jelenség. Panda viszont pontosan az ellenkezője, gyerekkorában lázadt és az összes olyan dolgot kipróbálta ami egyértelműen tiltólistán van. Lopott és börtönben volt, de mégis megváltozott. Ettől függetlenül engem mégsem vett le a lábamról. Borzasztó. Viszont most, ebben a történetben a mellékszereplők is remek helyet kaptak, mondhatni majdnem olyan érdekes volt az ő történetük, mint a főszereplőké. Nagyon megkedveltem Breet és Mike-ot, akik egyértelműen hiányoztak volna ha nem szerepeltek volna a regényben.

"- Ezt a kávét a tegnapi zaccból főzted? - kérdezte Panda, és mosogatóba öntötte a kávét. 
– Ha kávét főzök, az a baj, ha nem, az is – csattant fel Lucy. 
– Mert nem követed az utasításokat."

A nagy menekülés igazi nyári olvasmány, amit pontosan ilyenkor kell kézbe venni vagy akkor ha éppen valami könnyedre vágyunk. Természetesen SEP rajongóknak kötelező, de a romantika kedvelőinek is örömmel ajánlom nem csak ezt, hanem a szerző összes könyvét. 


Értékelés: 5/4,5


Bloglista:

05.31. - Angelika blogja
06.02. - Olvasószoba
06.04. - Kristina blogja
06.06. - Olvasónapló
06.08. - Francica blogja







Ha te is szereted Susan Elizabeth Phillips regényeit, akkor játssz velem és a többiekkel, nyerd meg az öt példány egyikét. Június 10.-ig kétnaponta egy-egy példány talál gazdára, így ha nálam nem is, de a többieknél még szerencsés lehetsz! Sok sikert! :)



56 megjegyzés:

Unknown írta...

Remélem jó helyre írom. A SEP: A nagy menekülés játékához, hogy az én kedvencem az írónőtől az Álom, édes álom című könyv.

Koncz E. írta...

Kedvencem a Törékeny szív című könyv.

N.Tünde írta...

nagyon nehéz kérdés, mert az összes könyvét nagyon szeretem, igazából a chigago stars sori összes könyvét ide sorolhatnám. De mivel egy könyvet kell kiemelni, akkor a Játék az élet.

Lilith Dark írta...

Angyali csók

Unknown írta...

Nagyon tetszett a Született csábító című könyve.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Nagyon tetszett a Született csábító című könyve.

Éva Lukács írta...

Talán a Született csábító, de mindet szeretem

Hadháziné Dóra írta...

A kiadó könyvei közül még nem olvastam, ez a könyv viszont nagyon felkeltette az érdeklődésem, szeretném ezzel kezdeni. :)

Tyahor V. írta...

Sem a kiadótól, sem az írónőtől nem olvastam még semmit, de ez remek alkalom lenne az ismerkedésre. :) Így hát remélem, hamarosan az én kedvenc szerzőm is Susan Elizabeth Phillips lesz. :))

Timi írta...

Nehéz kérdés, nagyon nehéz kérdés, mivel nem csak egy kedvencem van az írónő könyvei között, de akkor legyen a mostani választottam az Angyali csók. :)

ilder írta...

Várom a párom a nagy kedvencem.

Unknown írta...

Nagyon nehéz választani. De ha muszáj az Apafogó :)

Kajtár Adrienn írta...

Nehezen emelek ki az összes könyve közül egyet, mert mindet imádom. De egyet kell mondani, és így az Angyali csókot emelem ki. :)

Vanity írta...

Az első könyv,amit SEP-től olvastam,az Angyali csók volt. Azóta is az abszolút kedvencem! :)

Vanity írta...

Az első könyv,amit SEP-től olvastam,az Angyali csók volt. Azóta is az abszolút kedvencem! :)

Momo írta...

Törékeny szív :)

Kata írta...

Csak te kellesz!

Unknown írta...

Mindegyik könyvét nagyon szeretem, de az Angyali csók a kedvencem.

Csenge írta...

Nekem az Apafogó a kedvenc SEP regényem :)

Unknown írta...

Nagyon nehéz kérdés, de inkább egy "sorozatot" emelnék ki tőle - a Chigaco Stars. :-)

Könyves Utazó írta...

Játék az élet - az én kedvencem :)

erzsike írta...

Elég nehéz volt választani, nekem a kedvencem: Mindent a szerelemért!

Unknown írta...

Angyali csók

Unknown írta...

Nem olvastam még SEP-től, de ezen ideje lenne változtatni.

Unknown írta...

Angyali csók

Elsia írta...

Apafogó:)

sahi írta...

Nagyon sok könyvét szeretem, de talán a Játék az élet című a kedvencem. :)

Szilvamag írta...

Nincs kedvenc könyvem tőle, mert még csak kettőt olvastam és azoktól nem voltam túlzottan elájulva, ettől függetlenül szívesen olvasnám ezt a regényét.:)

Névtelen írta...

Kedvencem SEP-től az Angyali csók, és ez volt tőle az első könyvem is. :9 @Kathreen

MarsSzelet írta...

Apafogó

katica írta...

Nehéz kérdés, mert mindegyiket szeretem, de ha választani kellene, akkor a Zsák a foltját jelölném meg kedvencemként!!! :D

Sütis néne írta...

Angyali csók

Zenka írta...

Álom édes álom

Unknown írta...

Egyszerű kérdés: Várom a párom :P

Ildikó írta...

A kedvenc SEP regényem az Angyali csók :)

Unknown írta...

Angyali csók :-)

Névtelen írta...

Még mindig az Angyali csók :)
M.Andi

schalby írta...

Minden könyve de talán a Zsák a foltját kicsit jobban.

bea írta...

Kedvencem az Apafogó :)

Murvai Mariann írta...

Angyali csók :)

Brandy írta...

Angyali csók

Unknown írta...

az én kedvencem a Csak te kellesz! :)

Kim írta...

Nehéz kérdés, mert az írónőnek az eddig megjelent könyvei mind nagyon jók, talán a Luxusmucus az egyetlen, ami nem nyerte el annyira a tetszésem, egyébként mindegyiket szerettem.
De ha ki kell emelni egyet, akkor A szeretőm a First Lady, nem csak a főszereplők, de a gyerekek miatt is. Szeretem a gyerkőcös könyveket, a kicsik rátesznek még egy lapáttal a könyvek hangulatára.

Unknown írta...

Sajnos még nem olvastam SEPtől, de ha megnyerném, akkor ez megváltozna.

Bilák Teréz írta...

A Chicago Stars sorozata tetszik a legjobban,de más könyvei is nagyon jók.

Cinnamon írta...

Még én sem olvastam az írónőtől, de nagyon szeretnék :) Vélemények alapján legszívesebben az Angyali csók c. regényét olvasnám el. :)

Mina92 írta...

A kedvencem SEP-től az apafogó.

Mina92 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mina92 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Elhaym írta...

Még nem volt szerencsém egy SEP könyvhöz sem, de sokan ajánlották már nekem, hogy nagyon jó, emiatt szeretném megismerni.

Borsoka írta...

Az összes könyvét imádom, de ha választani kellene, akkor a Törékeny szív a nagy kedvencem.

Borsoka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

A szeretőm a First Lady. Üdv, Smarti

Enikő Halász írta...

A Zsák a foltját a kedvencem az írónőtől! :)

Christina alias Pöfivonat írta...

KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDENKINEK AKI JÁTSZOTT, A NYERTES NEVÉT A DOBOZBAN TALÁLJÁTOK! HAMAROSAN KAP EGY EMAILT A KIADÓTÓL! :)